e-hjemmeside.dk

Webshop

Oversigt

Hjemmesideguide
Tilbage til oversigten.
Prøv webshop gratis
Opret hjemmeside og prøv gratis i 30 dage.
Hvad koster en webshop?
Læs mere om beregningen af prisen for en webshop.
Målgruppe
Læs mere om, hvem vores primære målgruppe er.
Bestillingsknap
Bestillingsknappen er en central brik.
Opret varer
Guide til at oprette varer.
Bestillingsformular
Få overblik over bestillingsformularen.
Fragt
Giv dine kunder forskellige fragtmuligheder.
Betaling
Giv dine kunder forskellige betalingsmuligheder.

Målgruppe

Videoguide

Der findes rigtig mange udbydere af hjemmesider med en webshop løsninger, og hver løsning har sine fordele og ulemper. Det gælder derfor om at være klar over, hvad dit behov er lige nu, men også gøre dig nogle tanker omkring de behov, som du måske får brug for i fremtiden. Vi har i mange år tilbudt en billig webshopløsning, som har kunnet dække behovet for mange mindre shopejere, men vi har ofte også oplevet, at mange har valgt os på grund af den lave pris, og derfor har lukket lidt øjnene for, at de faktisk allerede fra start godt vidste, at de med tiden ville få et behov, som gik udover vores webshop løsning. Når behovet så senere opstod, stod de i den situation, at de enten skulle nøjes, eller til at lave et større arbejde i at skifte til en større udbyder.

Så husk at være omhyggelig fra start i forhold til vurderingen af dine behov til din webshop løsning. Vi har et fedt & enkelt system til de helt små shopejere, men samtidig også en masse begrænsninger, hvis man har mange varer, eller har brug for alle mulige integrationer med fragtudbydere, regnskabsprogrammer, tracking osv. Disse begrænsninger vil vi gerne åbent skrive om, så du ikke kommer til at købe en for billig webshopløsning, som du meget hurtigt vil finde for lille. Vi elsker nemlig glade kunder, og det er de kunder, som netop har en løsning, som passer til deres behov.

Vores tidligere system til webshops er blevet udviklet kraftigt over mange år, men alligevel var det som om, at mange kunders behov alligevel ikke blev dækket ind. Da vi i 2020 udviklede vores nye og mere simple system, tog vi derfor en beslutning om at fokusere på de helt små webshopshopejere, og så målrettet give dem en super løsning, hvor alt omkring webshop er gratis og dermed ikke koster ekstra, men er inkluderet i den i forvejen lave pris på kun 39 kr. inkl. moms pr. måned. Så har du et mindre behov for salg af varer, tjenesteydelser, arrangementer osv., kan det være oplagt at kigge nærmere på vores webshop system.

Udviklingen inden for webshops har været et konstant fokus på automatisering på alle fronter, og så meget som muligt skal kunne klares hurtigt og uden indblanding af en medarbejder. Et helt nødvendigt fokus for at kunne holde tempoet i forhold til de mange konkurrenter, men vi har valgt at have et helt andet fokus. Vores fokus er i stedet på de helt små webshops, hvor personlig kontakt er vigtigt og ikke nogen begrænsning, og hvor tiden ikke spiller en helt så stor rolle. Hvis alt ikke skal automatiseres, og man dermed aftaler mere direkte med kunden, kræver det ikke en stor webshop løsning, men i stedet noget mere nemt og simpelt - og når vi ikke skal kode alt det avancerede, kan vi faktisk tilbyde dig en hjemmeside med webshop, hvor webshopdelen ikke koster ekstra.

Målgruppen for vores mindre webshopløsning vil derfor typisk kunne være:

 • Shopejere med et begrænset antal varer, og som ikke har brug mange integrationer for at gøre det mere eller mindre fuldautomatisk
 • Kunstnere, som f.eks. gerne vil sælge deres malerier via deres hjemmeside
 • Arrangører af mindre arrangementer, hvor det er nemt at få alle oplysninger via hjemmesiden
 • Behandlere, som også ønsker at sælge nogle enkelte produkter, som kan være relevante i forhold til deres behandlinger

Bestillingsknap

Sammen med bestillingsformularen er selve bestillingsknappen en meget central brik i hele vores simple webshopløsning. Bestillingsknappen indeholder alt det relevante omkring den vare, det arrangement eller andet, som du tilbyder dine kunder:

 • Overskriften på den ydelse, som du sælger / tilbyder
 • Pris & valuta
 • Angivelse af det antal, som du sælger / tilbyder (“Lager”)
 • Mulighed for at skrive en konkret kommentar til netop denne vare / ydelse

Dette er dermed “rene basis-informationer”, som du dermed på en nem måde kan få oplyst af din kunde. Hvis du i stedet har behov for mange flere features som lagerstyring med varianter osv., er vores prisbillige webshopsystem ikke oplagt til dig.

Da det er bestillingsknappen, som indeholder alle oplysninger, er du dermed også fuldstændig fri til at præsentere din vare / ydelse på den måde, som du finder mest oplagt. Hvis du f.eks. ønsker at sælge en mere simpel vare eller et maleri, vil det være oplagt at bruge en af vores forudfyldte indholdsbokse, og du har hurtigt oprettet varen / ydelsen, mens hvis du i stedet for f.eks. tilbyder et arrangement, hvor der er behov for meget information omkring arrangementet, kan det være mere oplagt at oprette en særskilt side til dette. Uanset hvad du vælger, skal der blandt indholdet blot være denne bestillingsknap, som kunden kan klikke på og dermed købe varen eller deltagelse i arrangementet.

Den nemmeste og hurtigste løsning er oprettelse af varer via vores forudfyldte indholdsbokse til webshoppen, hvilket du kan læse mere om nedenfor under punktet “Opret varer”. Den mere frie måde at gøre det på via en side i menuen, er lidt mere vanskelig at sætte op første gang, så her skal du både være fortrolig med oprettelse af indhold samt indsættelse af bestillingsknappen. Der kommer senere en konkret guide til dette, så indtil da er du altid velkommen til at kontakte os gennem supporten eller pr. mail, hvis du har behov for dette, men ikke lige får det til at virke.

Opret varer

Videoguide

Det er helt op til dig, hvor meget information, du ønsker omkring din vare, og hvordan den skal præsenteres på din hjemmeside med webshop. Nogle gange er det oplagt med masser af info & billeder, mens andre gange sælger varen stort set sig selv, og derfor er info ikke så relevant. Oftest er præsentationen en kombination af en tekst + et eller flere billeder, hvilket derfor også er grundlaget i de forudfyldte indholdsbokse, som vi har lavet.

Den nemmeste måde at komme igang på er ved at vælge en af vores forudfyldte indholdsbokse, hvilket du kan gøre på følgende måde:

 1. Gå ind på den side, hvor du ønsker at oprette indholdsboksen, eller opret en helt ny side i menuen
 2. Find det sted på siden, hvor den nye indholdsboks skal placeres, og klik derefter på i den mørke redigeringsbjælke (hvis du ikke ser denne redigeringsbjælke, skal du lige aktive den øverst i menuen ved at klikke på “ Indhold”)
 3. Klik på dropdown-menuen under “Vælg indhold”, hvor du vælger “Webshop"
 4. Du ser her de forudfyldte indholdsbokse, som vi har lavet. Forskellen i dem ligger primært i antal varer pr. række, og ellers i forskellige visninger. Når du har fundet den visning, som passer dig bedst, klikker du på “ Vælg indhold” i den mørke menubjælke over indholdsboksen.

Indholdsboksen er nu indsat på siden, og du er klar til at rette i varens oplysninger:

 1. Du retter varens navn ved at klikke på overskriften “Varens navn”, klik på “Navn på varen”, indtast din vares navn og gem ved at klikke på “Gem"
 2. Prisen retter du ved at klikke på overskriften “0,00 DKK”, klik på “Pris på varen”, indtast din vares pris + valutakode og gem ved at klikke på “Gem”
 3. Billeder til varen kan enten vises som et slideshow eller billedegalleri. Du tilføjer dine egne billeder af varen ved at klikke på billedet og klik derefter på “Tilføj & ret billeder”. Det nuværende billede sletter du ved at klikke på skraldespandsikonet oppe i højre hjørne af billedet, hvilket også er fremgangsmåden med dine egne billeder, hvis du senere ønsker at fjerne et billede. Du tilføjer billeder under “Tilføj billeder” ved at klikke på det billede, som du ønsker tilføjet. Hvis billedet ligger i en mappe, skal du først åbne denne mappe under “mappe-ikon Mapper”. Hvis du endnu ikke har uploadet billederne til din vare, kan du gøre dette ved at klikke på “ Upload”, hvorefter du efter upload kan vælge billederne. Hvis du ikke lige selv har et godt billede, kan du prøve at søge et under “ Download gratis billede”. Når du har tilføjet dine billeder, kan du efterfølgende ændre rækkefølgen af dem ved at klikke på øverst i billedet. Hvis du klikker på , kan du skrive en tekst til det enkelte billede. Du vender tilbage til siden ved at klikke på “ Sideredigering" ude til højre. Du kan vælge, om dine billeder i webshoppen skal vises som et slideshow eller som et billedegalleri, og endvidere kan du indstille selve visningen af enten slideshowet eller billedegalleriet. Dette gør du rent praktisk ved at klikke på billedet under varen, hvorefter du enten kan vælge “ Vis slideshow eller billedegalleri” eller “ Indstillinger”.
 4. Teksten til varen retter du ved blot at klikke på den nuværende tekst, klik på “ Ret tekst”, hvor du så skriver og redigerer din tekst. Teksten gemmer du ved nederst at klikke på “Gem”.
 5. Tilbage er nu selve bestillingsknappen, som jo indeholder alt det relevante omkring varen. Da du rettede varens navn og pris, blev dette automatisk rettet under bestillingsknappen. Dette kan du tjekke ved at klikke på bestillingsknappen og derefter klikke på “ Bestillingsknap”. Det er også herinde, at du kan indstille lagerbeholdning og vælge, om kunden skal kunne skrive en kommentar til den konkrete vare. Bestillingsknappen er reelt blot en knap, så farver og styling af knappen styres af de generelle indstillinger for hjemmesidens knapper. De kan også indstilles særskilt for blot denne knap ved blot at klikke på bestillingsknappen, og så vælge de forskellige muligheder under “ Ret indhold”.

Hvis du i stedet har behov for at kunne præsentere varer i din webshop med rigtig meget information, f.eks. i forbindelse med salg af et arrangement, vil det være mest oplagt at lave en helt side / underside til dette, hvor du så bygger en hel side op, og så blot indsætter bestillingsknappen som en del af alt indholdet.

Bestillingsformular

Videoguide

Den anden centrale brik i vores simple webshop løsning er selve bestillingsformularen eller kurven, hvor kunden afslutter købet. Selve bestillingsformularen indsættes i en indholdsboks som alt andet indhold, men har den funktion på hjemmesiden, at den holder styr på de varer, som kunden bestiller, og indeholder alle oplysninger, som du ønsker fra kunden.

Det er derfor nødvendigt at have en særskilt side til selve webshopkurven, hvor du indsætter selve bestillingsformularen i en indholdsboks. Da det netop er en almindelig side, hvor bestillingsformularen indsættes, har du også mulighed for at indsætte alt muligt andet indhold på denne side, hvilket f.eks. kunne være dine handelsbetingelser, relevant info om returnering, særlige kontaktoplysninger med mere.

Når en kunde klikker på bestillingsknappen under en vare, bliver varen derfor automatisk tilføjet bestillingsformularen, så når kunden går om på siden med bestillingsformularen, fremgår de købte varer, og kunden skal nu blot udfylde resten af de oplysninger, som du ønsker. Når kunden har lagt sin første vare i webshopkurven, vises der fremover et shopikon og antallet af varer nederst til højre på hjemmesiden. Når kunden klikker på shopikonet, sendes kunden automatisk over på siden med bestillingsformularen, hvor kunden kan afslutte købet.

Du opretter en bestillingsformular på følgende måde:

 1. Opret en helt ny side i menuen, som du f.eks. kalder “Bestilling” eller “Kurv"
 2. Klik på + ikonet i den mørke redigeringsbjælke (hvis du ikke ser denne redigeringsbjælke, skal du lige aktive den øverst i menuen ved at klikke på “ Indhold”)
 3. Klik på dropdown-menuen under “Vælg indhold”, hvor du vælger “Webshop"
 4. Scroll ned til en indholdsboks, hvor du kan se en bestillingsformular. Her klikker du så på , klikker du på “ Vælg indhold” i den mørke menubjælke over indholdsboksen

Selve siden med webshopkurven og bestillingsformularen er nu at finde på hjemmesiden, og du skal nu til at rette oplysninger og handelsbetingelser, tilføje andet indhold og rette bestillingsformularen til.

Selve bestillingsformularen giver dig mulighed for at få alle relevante oplysninger fra din kunde. Formularen er forudfyldt med nogle af de oplysninger, som man normalt får fra kunden, men du kan slette og tilføje, som du ønsker det:

 • Bestillingsformularen er forudfyldt med oplysninger omkring de varer, som din kunde har lagt i kurv. Her er ikke noget, som du skal ændre på, og den står forudfyldt i formularen med “Din bestilling” og 0 nedenunder.
 • Det er helt op til dig, hvilke oplysninger, du ønsker fra kunden. Uanset om du ønsker at oprette et nyt felt, slette et felt eller redigere et felts oplysninger, skal du starte med at klikke på bestillingsformularen, hvorefter du får vist forskellige muligheder.
 • Nyt felt. Klik på “ Nyt felt”. Her kan du vælge mellem forskellige muligheder, alt efter, hvad du ønsker oplyst fra kunden.
 • Ret felt. Klik på “ Ret felt”. Her vælger du først det felt, som du ønsker at rette, hvorefter du alt efter valg af felt retter i de mulige oplysninger.
 • Flyt felt op. Klik på “ Flyt felt op”. Vælg det felt, som du ønsker at flytte op.
 • Slet felt. Klik på “ Slet felt”. Vælg det felt, som du ønsker at slette, og bekræft ved klik på “OK”.
 • Skift e-mail. Hvis du ikke udfylder feltet under “ Skift e-mail” vil du automatisk få besked om nye salg på den e-mailadresse, som du står registreret med i vores system under dine kontooplysninger. Hvis du hellere vil have besked på en anden e-mailadresse, skal du blot indtaste e-mailadresse under dette punkt.
 • Læs beskeder. Vi sender dig automatisk en mail med alle oplysninger fra bestillingsformularen, men du kan også altid se tidligere beskeder her under punktet “ Læs beskeder”. Du får her vist en oversigt over alle de beskeder, som er sendt gennem bestillingsformularen, og du trykker blot på datoen for at få vist alle oplysninger.

Når en kunde har udfyldt alle oplysninger i bestillingsformularen, og trykket på videre, får kunden nu vist alle de oplysninger, som kunden har indtastet. Herefter kan kunden vælge at gå tilbage og rette i oplysningerne eller gennemføre købet ved at klikke på “Bestil” (eller den tekst, som du har rettet det til). Kunden har nu tilsendt en kopi af alle oplysninger, og vi sender som tidligere skrevet også en mail til dig med alle oplysninger.

Fragt

Videoguide

Dine fragtmuligheder i webshoppen skal du indtaste som et felt i bestillingsformularen. Hvordan du rent praktisk gør det, kan du se i videoguiden, som kun omhandler fragt.

Betaling

Videoguide

Dine betalingsmuligheder skal du indtaste som et felt i bestillingsformularen. Hvordan du rent praktisk gør det, kan du se i videoguiden, som kun omhandler betaling.

Hvad koster en webshop?

Prisen for at lave en webshop hos os er ikke særskilt, da webshoppen blot er en del af den lave pris på 39 kr. inkl. moms pr. måned for selve hjemmesiden. Så køber du hjemmesiden får du reelt en gratis webshop med i prisen. Dine varer opretter du som alt andet indhold, mens selve bestillingen foregår i bestillingsformularen, så alt i alt er webshoppen blot indsættelse af indhold som tekst, billeder osv.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at den lave pris for webshoppen hos os hænger sammen med, at vores løsning er en enkel og mindre webshopløsning. Normalt når man snakker priser for en webshop, er selve “normalprisen” for en webshop meget højere, hvilket hænger sammen med, at der er mange flere muligheder. Udover de mange flere funktioner, som følger med, hvis man betaler for en dyrere webshopløsning, kommer der normalt også ekstra priser for en betalingsgateway til håndtering af kortbetalinger og andre integrationer. Så når du sammenligner prisen for en webshop hos os og andre udbydere, er det derfor vigtigt at se på de funktioner, som følger med. Kan du nøjes med en simpel webshopløsning, er vores priser for en webshop meget lave, men har du større behov, er det nødvendigt at betale for hos en anden udbyder, som kan tilbyde mange flere funktioner.

Vores råd er derfor altid at starte med at vurdere dit behov til en webshopløsning, og så først derefter begynde at sammenligne priserne for en webshop hos de udbydere, som kan tilbyde de funktioner, som du har brug for.

e-hjemmeside.dk | v/ Jurition ApS | Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg | info@e-hjemmeside.dk