e-hjemmeside.dk

Design af hjemmeside

Oversigt

Hjemmesideguide
Tilbage til oversigten.
Prøv gratis
Opret hjemmeside og prøv gratis i 30 dage.
Udfordrer dig selv
Giv dig selv en fed udfordring.
Find inspiration
Søg inspiration til dit design af hjemmesiden.
Opbygning
Brug af indholdsbokse til opbygning af design.
Introguide
Få hurtigt ændret designet til noget personligt.
Knappen "Design"
Flere designmuligheder samlet et sted.

Udfordrer dig selv

Da du ønsker at designe din egen hjemmeside, har du givet dig selv en fed udfordring med stort potentiale. Det er en fed følelse selv at skabe ens hjemmeside, da den får et endnu mere personligt udtryk, og da du selv kender til alt omkring designet og opbygningen, er det også nemt for dig selv at vedligeholde den i fremtiden. Du har frie muligheder for at redesigne hjemmesiden, og altid holde den opdateret med nyeste info og billeder.

Når man udfordrer sig selv, vil der også komme situationer, hvor det kan virke svært eller næsten umuligt, men giv aldrig op. Det er vores erfaring, at når man lige knækker koden til vores system, så går det nemt og stærkt med at få designet en fed hjemmeside. Det er ofte tiden, som får mange til at stoppe. Mange tror, at de på meget kort tid, og med en lille indsats, kan få skabt en hjemmeside, som både har det perfekte design, og rent indholdsmæssigt dækker alt det, som de gerne vil fortælle om. Virkeligheden er en lidt anden, da det både kræver tid, og et stykke arbejde at få bygget alt op, men til gengæld er det mega fedt selv at have skabt hjemmesiden, fuld frihed til ændringer og ikke mindst har det sparet dig for en masse penge.

Vi håber, at vores mange guides kan hjælpe dig godt på vej, men finder du ikke lige det, som du søger, så tøv ikke med at kontakte os, så vi forhåbentligt sammen kan få dig godt videre.

Find inspiration

Det er meget normalt, at man fra start ikke har et klart overblik over hjemmesidens design, hvorfor det meget ofte kan være en rigtig god ide på forhånd at have søgt inspiration på mange andre hjemmesider. Så vores anbefaling er at surfe rundt på en masse hjemmesider, og hver gang du støder på noget, som du finder spændende, så noter det ned. Hold især godt øje med hjemmesidens opbygning, hvor det er vigtigt, at du både ser hjemmesiden på PC og mobil, og dermed kan se, hvordan du får det bedste resultat på alle enheder. Læs mere om fokus på mobil i vores introguide.

Det er ikke blot vigtigt at have fokus på opsætningen fra start, men også have tænkt nærmere over valg af farver og billeder. Du har måske allerede et firmalogo eller andet, hvor der er valgt nogle farver, men ellers er vigtigt lige at have tænkt over, hvilke farver, du gerne vil bruge. Her er det oftest oplagt med en primær farve og sekundær farve, altså 2 farver, som matcher hinanden, og giver hjemmesiden et godt farvemæssigt spil. Det er også også en god ide på forhånd at have fundet et eller flere gode billeder, da ens egne billeder hurtigt er med til at gøre hjemmesiden mere personligt. I vores system har du mulighed for at søge blandt mere end 1 million gratis billeder, så fortvivl ikke, hvis du ikke lige fra start har mange gode billeder.

Når du har et bedre overblik over, hvordan du gerne vil designe din hjemmeside. Hvis dit design af hjemmesiden går i retning af et professionelt, men meget enkelt udtryk, kan vores system være en oplagt mulighed. Vi har konstrueret vores system med fokus på enkeltheden, da det netop giver det bedste udtryk på mobile enheder, som i dag står for langt det meste af alt surfen på nettet.

Opbygning

I vores hjemmesideløsning vil du bygge hjemmesiden op ved hjælp af indholdsbokse, hvor du kan indsætte alt muligt forskelligt indhold. I forhold til hjemmesidens design er der 3 indholdsbokse, som er relevante:

  • Fast top Din prøvehjemmeside er allerede oprettet med en fast indholdsboks i toppen, hvilket betyder, at den vises på samtlige dine sider i menuen. Denne indholdsboks indeholder dit navn og / eller logo + din menu. En begrænsning til en visning af dette, og ikke alt muligt andet hænger sammen med enkelheden i systemet, og vigtigheden i en professionel visning på alle enheder. Da netop de fleste brugere kommer til at se din hjemmeside fra en mobil, er det vigtigt, at den faste top ikke fylder for meget, og er optimeret fuldt ud til visning på alle enheder.
  • Blikfang på forsiden Udover den faste top er din prøvehjemmeside også oprettet med en indholdsboks lige under den faste top på forsiden, som er konstrueret til at skabe blikfang, hvis din kunde kommer direkte ind på din hjemmesides forside. Oftest vælger man her et stort baggrundsbillede og så sætter overskrift, tekst eller knapper ind over baggrundsbilledet, men det er helt op til dig, og denne indholdsboks kan blot fjernes.
  • Fast bund Som den faste top har din prøvehjemmeside også en fast bund, som dermed også vises på alle dine sider i menuen. I den faste bund har man oftest sine kontaktoplysninger, vigtige link osv., men er mere fri i forhold til designet, da det vises sidst på alle sider, og derfor betyder det ikke helt så meget, hvor meget den fylder på mobile enheder.

Så når du tænker design i vores system, skal du derfor “kun” tænke på hjemmesidens baggrund, hvor du kan angive en farve, og bestemme margin i begge sider samt de 3 indholdsbokse. Det kan virke for simpelt og som en begrænsning, men vi kan love dig, at det er muligt at skabe meget professionelt design ud fra disse få faktorer, og dermed også sikre en super visning på alle enheder.

Så hvis enkelheden og vores opbygning frister dig til at prøve vores system med hjemmeside & webshop, kan du gøre det gratis i 30 dage. Du opretter blot en gratis prøvehjemmeside, hvor der ingen krav er om indtastning af kortoplysninger eller andet, som det mindste kan forpligte. Din prøveoprettelse er helt uforpligtende, og kan blot slettes, hvis det ikke er noget for dig. Får du ikke lige slettet din prøvehjemmeside, sker det helt automatisk 30 dage efter udløb.

Introguide

Når du har oprettet en gratis prøvehjemmeside, vil du med vores introguide blive guidet gennem nogle centrale elementer omkring hjemmesidens design som f.eks. layout, overskrift, logo, centrale punkter i menuen og valg af farver. Det dækker slet ikke alt det, som du kan i forhold til design i vores system, men sigtet er blot hurtigt at få prøvehjemmesiden gjort mere personligt.

Introguiden er primært målrettet den faste top, hvor du kan vælge mellem forskellige layoutmuligheder, indtaste din egen overskrift, evt. indsætte logo, få oprettet de første sider i menuen samt placeret menuen og lave nogle hurtige farvevalg. Til sidst i introguiden introduceres du for indholdsbokse, hvor det kan være en stor fordel lige at se videoen, som der er et link til. Derudover guides du også igennem oprettelse af den første indholdsboks, da resten af arbejdet med at opbygge siden netop sker ved hjælp af indholdsbokse.

Når du er helt færdig med introguiden, kan du på egen hånd kaste dig ud i den videre opbygning af hjemmesiden. Hjælp til dette arbejde finder du i vores mange guides, men husk også, at du altid kan kontakte os gennem supporten eller pr. mail, hvis du bare ikke får noget til at fungere.

Knappen “Design"

Hjemmesidens design dækker bredt, og derfor kan du reelt også ændre i designet på mange forskellige måder. Det afhænger af, hvad du ønsker ændret, og ofte kan det samme designskifte ske på flere forskellige måder. Når du kommer godt i gang med at arbejde i vores system, vil du formentligt hurtigt kunne se, at rettelser kan ske på flere måder, og her gælder det så blot om at vælge den måde, som du finder bedst.

Der er dog nogle mere generelle designmuligheder, som vi har forsøgt at samle under punktet " Design”, som du finder øverst i menuen, når du er logget ind. Vi vil derfor anbefale dig at starte der, og udforske de muligheder for ændring af designet, som her er muligt. Den store fordel ved at gøre det her er, at du kan forsøge dig frem med mange ændringer, og hvis det ikke lige ender, som du ønsker, kan du nemt fortryde alle dine ændringer. Så det er vigtigt at huske på, at når du har ændret på en eller flere af designmulighederne af hjemmesiden, skal du enten klikke på " Fortryd”, hvis du vil fortryde alle ændringer eller klikke på " Gem” for at beholde alle ændringer.

Vi har endvidere lavet en lille videoguide, som viser dig lidt omkring mulighederne under “Design”. Selve videoguiden kan du finde under " Hjælp” og " Videoguides”.

e-hjemmeside.dk | v/ Jurition ApS | Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg | info@e-hjemmeside.dk