Design af hjemmeside

Oversigt

Hjemmesideguide
Tilbage til oversigten.
Prøv gratis
Opret hjemmeside og prøv gratis i 30 dage.
Udfordrer dig selv
Giv dig selv en fed udfordring.
Find inspiration
Søg inspiration til dit design af hjemmesiden.
Opbygning
Brug af indholdsbokse til opbygning af design.
Knappen "Design"
Flere designmuligheder samlet et sted.
Design af din profil
Vælg kombinationer af overskrift, billede og ikon.
Design af menuen
Indstil og design din menu.
Baggrundsbillede
Skab opmærksomhed med et flot baggrundsbillede.
Farver
Indstil som standard eller individuelt.

Udfordrer dig selv

Da du ønsker at designe din egen hjemmeside, har du givet dig selv en fed udfordring med stort potentiale. Det er en fed følelse selv at skabe ens hjemmeside, da den får et endnu mere personligt udtryk, og da du selv kender til alt omkring designet og opbygningen, er det også nemt for dig selv at vedligeholde den i fremtiden. Du har frie muligheder for at redesigne hjemmesiden, og altid holde den opdateret med nyeste info og billeder.

Når man udfordrer sig selv, vil der også komme situationer, hvor det kan virke svært eller næsten umuligt, men giv aldrig op. Det er vores erfaring, at når man lige knækker koden til vores system, så går det nemt og stærkt med at få designet en fed hjemmeside. Det er ofte tiden, som får mange til at stoppe. Mange tror, at de på meget kort tid, og med en lille indsats, kan få skabt en hjemmeside, som både har det perfekte design, og rent indholdsmæssigt dækker alt det, som de gerne vil fortælle om. Virkeligheden er en lidt anden, da det både kræver tid, og et stykke arbejde at få bygget alt op, men til gengæld er det mega fedt selv at have skabt hjemmesiden, fuld frihed til ændringer og ikke mindst har det sparet dig for en masse penge.

Vi håber, at vores mange guides kan hjælpe dig godt på vej, men finder du ikke lige det, som du søger, så tøv ikke med at kontakte os, så vi forhåbentligt sammen kan få dig godt videre.

Find inspiration

Det er meget normalt, at man fra start ikke har et klart overblik over hjemmesidens design, hvorfor det meget ofte kan være en rigtig god ide på forhånd at have søgt inspiration på mange andre hjemmesider. Så vores anbefaling er at surfe rundt på en masse hjemmesider, og hver gang du støder på noget, som du finder spændende, så noter det ned. Hold især godt øje med hjemmesidens opbygning, hvor det er vigtigt, at du både ser hjemmesiden på PC og mobil, og dermed kan se, hvordan du får det bedste resultat på alle enheder. Læs mere om fokus på mobil i vores introguide.

Det er ikke blot vigtigt at have fokus på opsætningen fra start, men også have tænkt nærmere over valg af farver og billeder. Du har måske allerede et firmalogo eller andet, hvor der er valgt nogle farver, men ellers er vigtigt lige at have tænkt over, hvilke farver, du gerne vil bruge. Her er det oftest oplagt med en primær farve og sekundær farve, altså 2 farver, som matcher hinanden, og giver hjemmesiden et godt farvemæssigt spil. Det er også også en god ide på forhånd at have fundet et eller flere gode billeder, da ens egne billeder hurtigt er med til at gøre hjemmesiden mere personligt. I vores system har du mulighed for at søge blandt mere end 1 million gratis billeder, så fortvivl ikke, hvis du ikke lige fra start har mange gode billeder.

Når du har et bedre overblik over, hvordan du gerne vil designe din hjemmeside. Hvis dit design af hjemmesiden går i retning af et professionelt, men meget enkelt udtryk, kan vores system være en oplagt mulighed. Vi har konstrueret vores system med fokus på enkeltheden, da det netop giver det bedste udtryk på mobile enheder, som i dag står for langt det meste af alt surfen på nettet.

Opbygning

I vores hjemmesideløsning vil du bygge hjemmesiden op ved hjælp af indholdsbokse, hvor du kan indsætte alt muligt forskelligt indhold. I forhold til hjemmesidens design er der 3 indholdsbokse, som er relevante:

  • Fast top Din prøvehjemmeside er allerede oprettet med en fast indholdsboks i toppen, hvilket betyder, at den vises på samtlige dine sider i menuen. Denne indholdsboks indeholder dit navn og / eller logo + din menu. En begrænsning til en visning af dette, og ikke alt muligt andet hænger sammen med enkelheden i systemet, og vigtigheden i en professionel visning på alle enheder. Da netop de fleste brugere kommer til at se din hjemmeside fra en mobil, er det vigtigt, at den faste top ikke fylder for meget, og er optimeret fuldt ud til visning på alle enheder.
  • Blikfang på forsiden Udover den faste top er din prøvehjemmeside også oprettet med en indholdsboks lige under den faste top på forsiden, som er konstrueret til at skabe blikfang, hvis din kunde kommer direkte ind på din hjemmesides forside. Oftest vælger man her et stort baggrundsbillede og så sætter overskrift, tekst eller knapper ind over baggrundsbilledet, men det er helt op til dig, og denne indholdsboks kan blot fjernes.
  • Fast bund Som den faste top har din prøvehjemmeside også en fast bund, som dermed også vises på alle dine sider i menuen. I den faste bund har man oftest sine kontaktoplysninger, vigtige link osv., men er mere fri i forhold til designet, da det vises sidst på alle sider, og derfor betyder det ikke helt så meget, hvor meget den fylder på mobile enheder.

Så når du tænker design i vores system, skal du derfor “kun” tænke på hjemmesidens baggrund, hvor du kan angive en farve, og bestemme margin i begge sider samt de 3 indholdsbokse. Det kan virke for simpelt og som en begrænsning, men vi kan love dig, at det er muligt at skabe meget professionelt design ud fra disse få faktorer, og dermed også sikre en super visning på alle enheder.

Så hvis enkelheden og vores opbygning frister dig til at prøve vores system med hjemmeside & webshop, kan du gøre det gratis i 30 dage. Du opretter blot en gratis prøvehjemmeside, hvor der ingen krav er om indtastning af kortoplysninger eller andet, som det mindste kan forpligte. Din prøveoprettelse er helt uforpligtende, og kan blot slettes, hvis det ikke er noget for dig. Får du ikke lige slettet din prøvehjemmeside, sker det helt automatisk 30 dage efter udløb.

Knappen “Design"

Hjemmesidens design dækker bredt, og derfor kan du reelt også ændre i designet på mange forskellige måder. Det afhænger af, hvad du ønsker ændret, og ofte kan det samme designskifte ske på flere forskellige måder. Når du kommer godt i gang med at arbejde i vores system, vil du formentligt hurtigt kunne se, at rettelser kan ske på flere måder, og her gælder det så blot om at vælge den måde, som du finder bedst.

Der er dog nogle mere generelle designmuligheder, som vi har forsøgt at samle under punktet " Design”, som du finder øverst i menuen, når du er logget ind. Vi vil derfor anbefale dig at starte der, og udforske de muligheder for ændring af designet, som her er muligt. Den store fordel ved at gøre det her er, at du kan forsøge dig frem med mange ændringer, og hvis det ikke lige ender, som du ønsker, kan du nemt fortryde alle dine ændringer. Så det er vigtigt at huske på, at når du har ændret på en eller flere af designmulighederne af hjemmesiden, skal du enten klikke på " Fortryd”, hvis du vil fortryde alle ændringer eller klikke på " Gem” for at beholde alle ændringer.

Vi har endvidere lavet en lille videoguide, som viser dig lidt omkring mulighederne under “Design”. Selve videoguiden kan du finde under " Hjælp” og " Videoguides”.

Design af din profil

Design af profil

Hvem du, dit firma, forening ... er, gælder om at få vist tydeligt på din hjemmeside, så din bruger aldrig er i tvivl. Derfor er din profil en central del af den faste top, som netop vises på alle sider. Det er forskelligt, hvordan man ønsker at vise sin profil, men det er stort altid en kombination af enten en overskrift (f.eks. dit navn, firmanavn eller hjemmesideadresse), billede (f.eks. dit logo) og / eller et ikon.

Når du designer din hjemmeside er det derfor noget, som vi har gjort nemt at justere. Start blot med at klikke på “ Design” øverst, hvorefter du klikker på “ Profil”. Du får nu vist 4 populære visninger, og du skifter ved blot at klikke på hver enkel mulighed. Når du har valgt, skal du have afsluttet designguiden, hvilket du gør ved først at klikke på “ Tilbage” og derefter på “ Afslut”. Der kan nu være behov for at ændre enten overskriften, billedet eller ikonet, hvilket du kan gøre ved at klikke på det enkelte element.

Når du har ændret hjemmesidens design omkring din profil, er det altid meget vigtigt, at du lige får det tjekket efter på alle enheder, dvs. PC, tablet og mobil, så du er sikker på, at dit nye design vises flot og professionelt. Det er nemlig ikke sikkert, at overskriften, billedet eller ikonet skal have samme på størrelse på alle enheder. Derfor har du også mulighed for at indstille størrelsen på elementerne særskilt til PC og mobil.

Design af menuen

Design af menuen

Din menu er sammen med din profil en vigtig brik i hjemmesidens design. Når en bruger ser din hjemmeside på en mobiltelefon (og tablets alt efter dine indstillinger) vil de altid få vist en mobilmenu oppe i højre hjørne, hvor de ved klik på menuikonet vil få vist hele din menu med alle dine sider.

Dine muligheder er anderledes i forhold til visning af menuen på en PC, hvor der er mere plads. Her vil din menu som udgangspunkt blive vist med alle dine hovedsider, og hvis du har oprettet undersider, vil de komme frem, når brugeren holder musen henover den pågældende hovedside. Det er dog ved at blive ret populært også have have en mobilmenu på ens PC visning, så brugeren får samme enkle brugeroplevelse, uanset hvilken enhed de besøger din hjemmeside fra. Derfor er en af mulighederne for visning af din menu netop også mobilvisning på PC. Dette valg kan også være meget aktuelt, hvis du gerne vil have en stor menu med mange hovedsider, som kan være svært at have ved en visning med alle sider vist.

Som ved ændring af hjemmesidens design af din profil finder du også menuens indstillinger under “ Design” øverst, hvorefter du klikker på “ Menu”. Du har nu 5 valgmuligheder, hvor nr. 1 er den klassiske med din profil til venstre, og menuen til højre. Valgmulighederne 2 - 5 centrerer din profil på 1. linje, og placerer menuen på 2. linje. Dette giver også mere plads til flere punkter i menuen. Valgmulighed nr. 5 er så visning af mobilmenu. Prøv dig frem ved at klikke på de 5 valgmuligheder. Når du har valgt, kan du enten afslutte designguiden, eller f.eks. ændre menuens farver under Farver og Menu.

Udover at kunne ændre menuens farver under designguiden kan du også gøre det under “ Menu” øverst, hvorefter du klikker på fanen “ Farver”. Husk altid både at tjekke hjemmesiden på PC og mobil, så du er sikker på, at din menu er korrekt på alle enheder. Under fanen “ Tekst” kan du indstille skrifttype og tekststørrelse, men du under fanen “ Afstand” kan indstille afstanden mellem menupunkter samt over og under menupunkterne.

Baggrundsbillede

Baggrundsbillede

Det er meget populært på ens forside at have et stort baggrundsbillede med indhold i forgrunden, f.eks. overskrift og en knap, som fanger brugerens opmærksomhed. Det er endvidere muligt at nedtone baggrundsbilledet, så indholdet fremtræder mere klart. Når du opretter en prøvehjemmeside i vores system, har hjemmesidens design derfor dette aktiveret fra start. Det er naturligvis nemt at fravælge, eller alternativt flytte baggrundsbilledet op i den faste top, så den vises på alle sider. Indstillingerne af baggrundsbilledet sker under “ Design” øverst, hvorefter du klikker på “ Baggrundsbillede”. Afprøv de 3 valgmuligheder for at finde det design, som passer dig bedst. Har du valgt mulighed 1 eller 2, kan du endvidere skifte baggrundsbilledet ved at klikke på “ Skift”.

Selve indholdet i forgrunden er indsat, som du indsætter indhold i alle andre spalter. Du kan derfor blot slette noget indhold, eller tilføje noget nyt. Det kan også være relevant at ændre på nedtoningen af baggrundsbilledet, skifte baggrundsbilledet eller ændre højden på selve indholdsboksen, hvilket du kan gøre ved at klikke på i menubjælken over indholdsboksen - husk at have det aktiveret ved at klikke på “ Indhold” øverst.

Farver

Valg af farver er vigtigt i forhold til hjemmesidens design. Det er meget normalt, at man bruger de samme farver på hjemmesiden, som man gør i andre sammenhænge. Hvis du f.eks. er et firma, har du måske allerede et logo, farver på bygningen osv. Dine farver kan du oprette i vores system, og hver gang du så skal vælge en farve, kan du hurtigt vælge blandt dine oprettede farver. Det kan også være, at du endnu ikke har lagt dig fast på nogle bestemte farver, eller blot har brug for andre farver, hvorfor vi har oprettet 99 standardfarver, som du nemt kan vælge blandt. Hvis du er interesseret i at finde yderligere farver, og hvilke farver, der passer godt sammen, kan du besøge Color Picker, som giver dig et hav af farvemuligheder. Det er farvens HEX kode, som du skal kopiere, når du skal oprette farven i vores system. Det kan i nogle tilfælde også være gavnligt at hente farveinspiration fra et af dine billeder, hvilket du kan gøre på imagecolorpicker.com.

Når du indstiller dine farver, kan du gøre det på 2 måder. Hvis du gør det under “ Design” øverst og derefter “ Farver”, indstiller du dine standardfarver, mens du under redigering af de enkelte elementer indstiller det konkret for dette element. Lad os tage et eksempel. Når du indsætter en overskrift som indhold, får den automatisk den farve, som du i designguiden under “ Indhold” og “ Overskrift” har angivet som overskriftens farve. Hvis du i stedet ønsker en anden farve for overskriften, kan du i stedet under redigering klikke på overskriften, og under “ Tekstfarve” skifte til en anden farve.

Det gælder som udgangspunkt om altid at få indstillet standardfarverne i stedet for de enkelte farver, da det gør det meget nemmere på et senere tidspunkt at kunne ændre farven. Hvis du hver gang indstiller tekstfarven på dine overskriften under den enkelte overskrift i stedet for som standard, vil du ved en senere ændring skulle ind manuelt på hver enkel overskrift for at ændre farven. Er den i stedet for indstillet som standard, skal du blot ændre farven et sted, og det får virkning på alle de overskrifter, som bruger standardfarven.

Der gælder det samme princip for baggrundsfarverne, som kan indstilles generelt for hele hjemmesidens design, generelt for alle indholdsbokse, konkret for en enkel indholdsboks eller indstilling af en enkel spalte. Den generelle ændring sker også i designguiden under “ Farver” og “ Baggrundsfarve”, hvor du kan lave forskellige indstillinger. Hvis du i stedet ønsker kun at ændre baggrundsfarven for en enkel indholdsboks, sker det i stedet under under redigering af den enkelte indholdsboks.

e-hjemmeside.dk

e-hjemmeside.dk | v/ Jurition ApS | Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg | info@e-hjemmeside.dk