Gratis hjemmeside i 30 dage

1000 kunder kan ikke tage fejl!


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvordan sætter man flere domæner på samme hjemmeside?

For private hjemmesider er det som regel tilstrækkeligt at tilknytte ét domæne til hjemmesiden. Men har du en firmahjemmeside, kan det nogle gange være nødvendigt eller i hvert fald en klar fordel at have flere domæner tilknyttet samme hjemmesideløsning. Hvis du eksempelvis har et domæne med en bindestreg, er du næsten nødt til også at have det samme domæne uden bindestreg, for ikke at miste de kunder, der taster forkert. Eller det kan være du har købt dit domæne som et .com, hvor det på samme måde er vigtigt også at købe domænet som .dk, så besøgende på din hjemmeside kan komme ind både via .dk-domænet og .com-domænet. Hvis du gerne vil have flere domæner på din hjemmeside, er det meget vigtigt at få sat det teknisk korrekt op, da det ellers kan give dig store problemer i forbindelse med din søgemaskineoptimering.

Lad os først se på, hvordan dine domæner kan sættes op, hvis du eksempelvis har et domæne både med og uden bindestreg. Mange lader fejlagtigt begge domæner køre med samme indhold, hvilket rent teknisk sagtens kan lade sig gøre - det er faktisk den nemmeste løsning - men det vil give store problemer i forhold til søgemaskineoptimering. Ved at lade domænerne køre på samme hjemmeside, skabes der 2 identiske sider i søgemaskinerne, hvilket har den ulempe, at søgemaskinerne ikke ved, hvilken side der er primær. Det ender derfor nemt med, at domænet uden bindestreg har nogle sider indekseret i søgemaskinerne, mens domænet med bindestreg har nogle andre sider indekseret, og der opnås derfor ikke en samlet og slagkraftig indeksering i søgemaskinerne. I værste fald kan søgemaskinerne blive så forvirrede, at de vælger at smide begge domæner ud af deres indeks. En løsning på dette problem er i stedet at vælge hvilken side brugerne primært skal komme ind på, og så 301-redirecte det andet domæne hertil. Rent teknisk gøres det sådan, at hvis en bruger går ind på det domæne, der er redirected, vil brugeren helt automatisk blive ledt over på det primære domæne, og alle efterfølgende sidevisninger sker på det primære domæne. Dermed vil indholdet på hjemmesiden kun blive indekseret på ét domæne i søgemaskinerne, men uden at brugerne går forgæves, hvis de skriver det andet domæne.

Ovenstående løsning gør sig også gældende, hvis du har dit domæne både som et .dk og f.eks. som .com. Du skal vælge, hvilket domæne som skal være dit primære domæne. Det andet domæne skal herefter blot peges på det primære domæne. Hvis du på din hjemmesideløsning kører med flere sproglag, kan du også vælge, at en bruger på dit .com domæne automatisk sendes videre til de engelske sider på dit danske domæne. Du skal blot huske, at du senere ikke må slette den side, som dit .com domæne peger på.

Nogle webmastere vælger at bruge mange domæner med forskellige søgeord som led i deres søgemaskineoptimering af en enkelt hjemmeside, men også her er det rigtig vigtigt, at det bliver sat korrekt op, da det ellers ingen virkning har. Her hjælper en 301-redirect eksempelvis ikke, da de redirectede domæner slet ikke indekseres i søgemaskinerne. Hvis du vil arbejde med flere domæner i forhold til søgemaskineoptimering, vil den bedste løsning som regel være, at hvert domæne har sin egen hjemmesideløsning, da du på den måde kan sætte ind på flere fronter og styrke din søgemaskineoptimering betragteligt. På den måde kan du optimere hver enkelt hjemmeside til dens primære søgeord på en slagkraftig måde, da søgeordet vil fremgå både af domænet, af meta titles, af dine meta descriptions, af ankertekster på indgående links samt af de unikke tekster, som du skriver og lægger på hjemmesiden.

Det koster 99 kr. i oprettelse og 10 kr. pr. måned pr. ekstra domæne.

Slutter dit ekstra domæne på noget andet end .dk, skal du selv købe og administrere domænet. Det betyder, at du selv - evt. i samråd med din udbyder - skal pege domænet over på dit primære domæne. Sørg for at pegningen sker som en 301-redirect, så du undgår efterfølgende problemer med søgemaskinerne.

Forside   |   Om os   |   Kontaktinformation   |   Betingelser   |   Fortrolighedspolitik
e-hjemmeside.dk   |   v/ Jurition ApS   |   Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg   |   info@e-hjemmeside.dk