Gratis hjemmeside i 30 dage

1000 kunder kan ikke tage fejl!


FACEBOOK SHOPS

Facebook har den 20. maj 2020 annonceret, at de introducerer Facebook Shops, som vil gøre det muligt for alle forretninger, både store som små, gratis at oprette deres egen webshop på Facebooks platformen. Det er en stor nyhed, som kan få stor betydning for alle. Forretninger, især mindre, som oftest ikke ønsker de mange udgifter, som oftest er forbundet med at oprette en webshop fra bunden, har nu mulighed for nemt og hurtigt at kunne komme til at tilbyde deres kunder online salg. Shoppen hos Facebook er gratis, men der vil selvfølgelig komme nogle udgifter til håndteringen af selve betalingen, hvilket også ville være der, hvis man selv hostede sin egen webshop. Det bliver derfor spændende at følge, om det nu bliver endnu nemmere for mindre virksomheder at kunne oprette en billig webshop.

Denne artikel er skrevet den 20. maj 2020, og dermed samme dag som Facebook har annonceret deres nye løsning, så det er endnu sparsomt, hvad vi kan fortælle om det i detaljer. Det er endnu også uvist, hvornår det bliver muligt for danske kunder at kunne tage deres løsning i brug.

BÅDE FACEBOOK & INSTRAGRAM

Det interessante er endvidere, at det ikke blot drejer sig om nemmere annoncering på Facebook, men også på Instagram, Messenger, WhatsApp, som også ejes af Facebook. Da shopløsningen netop sker i systemet hos Facebook, bliver det nemt at komme ud på platformen på båce Facebook, Instragram og de andre apps, da de har nem adgang til alle data. Det er så også her, at man skal være ekstra opmærksom, inden man blot ser alt som en gratis og fantastisk ny mulighed. Det er som udgangspunkt gratis i kroner ører, men du betaler med dine data. Derudover ved Facebook også, at det for mange er fristende at trykke på en knap, og straks kan man annoncere sine varer - og det er ikke gratis ;-)

HVAD KAN FACEBOOK SHOPS TILBYDE

Det er Mark Zuckerberg selv, som har introduceret hele deres nye shopmodul, og du kan se hele videoen på Youtube. Her kommer lige nogle af de hovedpunkter, som Mark Zuckerberg ligger vægt på:

* Hele ideen er startet her under Coronakrisen, hvor mange familier og mindre virksomheder er kommet i økonomiske problemer. Dette er noget, som Facebook gerne vil bidrage med en løsning til, og da netop onlinesalget er steget markant under Coronakrisen, var det et sted, hvor du kunne bidrage. De udviklede derfor hele shopsystemet, og klar til at lancere det bredt, og helt gratis. Det lyder fantastisk, og er garanteret også et godt produkt, men det er nok ikke kun udviklet for at hjælpe, men også med økonomisk gevinst i mente ;-)

* Det er noget nyt for Facebook at tilbyde et produkt, hvor der er direkte salg mellem virksomheden og kunden, og bliver derfor spændende for Facebook at se, hvordan det passer ind i deres nuværende forretningsmodel, og hvad det kan udvikle sig. Online markedet for mindre shopejere er enormt, så protentialet er stort.

* De påstår, at der bliver fokus på "privacy", så der ikke bliver delt nogle oplysninger, med mindre man som bruger selv giver accept.

* Rent teknisk bliver deres shopløsning integreret i alle deres apps, hvilket efter deres udsagt skulle give en meget hurtig oplevelse. Når en bruger navigerer rundt i webshoppen, bør det ske hurtigt, og ikke som ofte i mange webshopsystemer med lange svartider. Den indbyggede funktion i kombination med, at du allerede er logget ind på Facebook eller en af deres andres apps gør, at du hurtigt kan købe produktet, og efter endt køb kan du gemme dit kreditkort. Så hvis du en anden gang køber i en anden Facebook Shop løsning, er der selve checkout endnu hurtigere.

* Salg af varer i shoppen via live streaming. Der sker utrolig mange live streamings på Facebook, og her vil du kunne kombinere den nye shopløsning fra Facebook direkte med din livestreaming. Selve integrationen bliver også utrolig simpel i alle apps, og du kan komme til shoppen via enkelte kliks.

* Facebook vil endvidere forsøge at gøre shoppen til mere end blot en webshop, hvor du kan købe nogle varer. Det er meningen, at du skal kunne fortælle din "historie", og dermed få fortalt mere om din virksomhed og dine produkter. Da det jo er Facebook, som stiller den gratis webshopløsning til rådighed, vil der garanteret bliver masser af muligheder for interaktion mellem forretningen og brugeren. De har jo alle kommunikationsformerne, så næsten alt kan holdes inden for deres rammer, hvor den mere traditionelle del med e-mails osv. bliver mere udfaset. Bliver spændende at se, hvordan et sådan webshopflow bliver.

* Det er jo udviklet i USA, så selvfølgelig bliver der også mulighed for loyalitetsprogrammer osv.

* De har virkelig store planer! De har udviklet AI-teknologi, som kan gøre det til en meget mere personlig indkøbsoplevelse, og de vil stille teknik til rådighed, som du bedre kan vise dine produkter frem, f.eks. indsætte en sofa i et "rigtigt stuemiljø". En sådan forbedret købsoplevelse vil sikre et større salg for de mange mindre erhvervsdrivende.

* Facebook ønsker, at virksomhederne går "all-in" på deres løsning, og de ønsker derfor at lade shoppen indgå i et "åbent økosystem", hvor der åbnes for eksterne samarbejdspartnere. Det kan f.eks. være i forbindelse med checkout, hvor der kan bruges en eksterne betalingsudbyder som f.eks. PayPal eller Stripe, eller du kan importere dine varer for eksterne udbydere De lægger op til, at det skal være op til den enkelte virksomhedsejer at beslutte, hvilket udbyder, de ønsker at bruge til f.eks. betaling og fragt. Facebook kommer til at tilbyde meget af dette, men åbner også op for, at man andre udbydere. Så i stedet for at tilbyde et produkt, hvor alt kører i et lukket system hos Facebook, åbnes der op for, at det sker i samarbejde med øvrige udbydere.

* Der er ingen tvivl om, at Facebook vil tage en stor bid af kagen for de mindre og billigere webshopløsninger, som f.eks. kan gå ud over Shopify, som har over 1 mio. webshops. De er dog med som samarbejdspartner med Facebook, og direkte med i videoen, så det bliver spændende at se, om samarbejde på tværs kan gavne både Facebook og de webshopudbydere.

INTEGRER DIN FACEBOOK SHOP PÅ DIN EGEN HJEMMESIDE

En nyhed som denne er en stor udfordrer til alle udbydere af shopsystemer, os selv inklusive. Vi har i mange år kunnet tilbyde en nem, enkel & billig webshopløsning, og derfor kan det nye Facebook Shops være en oplagt mulighed for mange af vores kunder - og vi hilser blot alt nyt velkommen og vil integrere det på bedste vis :-) Det fremgår, at det skulle blive nemt at vise hele shoppen eller dele af den på sin egen hjemmeside, så her har vi en spændende mulighed for at kunne tilbyde dig en ny måde at drive webshop på. Hvis du vælger en Facebook Shop i stedet for en mere traditionel webshopløsning som vores, vil du formentligt stadig have brug for en hjemmeside og e-mailadresse, hvilket vi er rigtig stærke på. Vi er endvidere på vej i luften med en helt ny hjemmesideløsning, som primært er udviklet til mobile enheder. Vi vil følge udviklingen af Facebook Shops meget nøje, og ser en rigtig spændende mulighed for en super integration mellem en hjemmeside med e-mail hos os, og så med integration af din Facebook Shop. Du skal derfor kun vedligeholde dine varer osv. et sted, men kan få dem vist flere steder.

HVORFOR ER FACEBOOOK SHOPS GRATIS

Facebook stiller mange funktioner gratis til rådighed, og nu også en fuld webshopløsning, som oftest koster et pænt beløb hos mange udbydere. Dette kan du gøre, da de lever af "data", som så kan danne grundlag for deres store indtægter på reklamer. Derudver har de en interesse i nemt at kunne tilbyde dig betalt annoncering på Facebook & Instragram, og de har endvidere i flere år arbejdet på deres egen betalingsløsning. Hvis de lykkedes dem at få mange webshop, kan der på sigt være enorme indtægtsmuligheder i at kunne tilbyde den ofte dyre betalingsløsning, som er en nødvendighed i en webshop.

KONTAKT OS, HVIS DU HAR INTERESSE FOR FACEBOOK SHOPS

Alt er som skrevet stadig meget nyt, og vi ved derfor ikke helt, hvor det konkret ender med en integration mellem en Facebook Shop og ens egen hjemmeside, men hvis det kunne have din interesse, skal du blot skrive til os på info@e-hjemmeside.dk. Så vil vi informere dig, når vi ved noget mere. Vend evt. tilbage til denne side, som vi løbende vil opdatere.

Forside   |   Priser   |   Referencer   |   Support   |   Om os   |   Kontaktinformation   |   Betingelser   |   Fortrolighedspolitik
e-hjemmeside.dk   |   v/ Jurition ApS   |   Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg   |   info@e-hjemmeside.dk