Gratis hjemmeside i 30 dage

1000 kunder kan ikke tage fejl!


SPØRGSMÅL & SVAR

Hvordan skifter jeg domæne på min hjemmeside?

Der kan opstå situationer, hvor du synes det er nødvendigt at skifte eller ændre domænenavnet på din hjemmeside, f.eks. ved ændring af firmanavn eller hvis du blot har fortrudt dit første valg af domæne. Rent teknisk er nemt at skifte domæne på en e-hjemmeside, men hvis du arbejder med søgemaskineoptimering, er det ikke helt så enkelt.

Hvis vi blot sletter det gamle domæne, og straks kobler et nyt domæne på din hjemmesideløsning, vil det forvirre søgemaskinerne, fordi det i en periode vil ligne 2 hjemmesider med samme indhold - også kaldet duplicate content. Søgemaskinerne vil ikke længere kunne opdatere de indekserede sider på dit gamle domæne, og samtidig vil dit nye domæne blot være en kopi af en allerede indekseret hjemmeside. Med tiden vil det naturligvis stille og roligt løse sig selv, da søgemaskinerne vil opdage, at du blot har skiftet domæne, men der er stor risiko for, at mange af dine placeringer i søgemaskinerne på dit gamle domæne ikke flyttes med over på dit nye domæne.

Hvis du skifter domæne efter forholdsvis kort tid, har det ikke den helt store betydning, da du formentlig endnu ikke har opnået nogle gode placeringer i søgemaskinerne. 

Ønsker du at skifte et domæne, skal du blot foretage tilkøb af "Skift domæne" og efterfølgende kontakte os gennem supporten eller pr. mail med dit ønske til nyt domæne.

Det koster 99 kr. at skifte domænet, inklusiv køb af et nyt .dk-domæne eller flytning af et eksisterende .dk domæne. Har du derimod haft dit domæne indekseret i søgemaskinerne i lang tid kan det betyde rigtig meget at skulle starte forfra igen.

Hvis du ønsker at skifte dit godt placerede gamle domæne ud, er den bedste løsning at 301-redirecte dit gamle domæne til dit nye domæne. Med en 301 redirect vil besøgende på dit gamle domæne automatisk blive ledt over på dit nye domæne, og derefter navigere videre på siderne på dit nye domæne. Søgemaskinerne vil hurtigt opdage, at der ikke længere er noget at indeksere på dit gamle domæne, men derimod et 301-redirect, og søgemaskinerne vil derfor indeksere dit nye domæne.

Det kræver noget arbejde at sætte et 301 redirect rigtigt og effektivt op, da der skal opbygges en ny hjemmeside, som indholdet skal flyttes over på, samtidig med at du ændrer i teksterne, så dit nye domæne så vidt muligt kører med et andet indhold end dit gamle domæne. Du skal selv gøre en del af arbejdet, men selve den tekniske opsætning af 301-redirect klarer vi for dig. Vores pris for dette afhænger af hvor mange sider du har på din hjemmeside, men vil oftest koste mellem 300 kr. og 500 kr.

Inden du vælger at skifte domæne, skal du tænke dig rigtig godt om. Hvis du bruger Google Analytics, er det en rigtig god ide at bruge tid på at analysere dine besøg, og dermed få et indblik i, hvordan dine brugere finder din hjemmeside. Hvis du af statistikken kan se, at du får rigtig mange besøgende fra søgemaskinerne, skal du være ekstra opmærksom, da et kraftigt fald i gratis besøgende fra søgemaskinerne kan koste dyrt. Får du mange besøgende fra indgående links fra andre hjemmesider, skal du være opmærksom på at få ændret disse links, så de linker til dit nye domæne i stedet.

Forside   |   Om os   |   Kontaktinformation   |   Betingelser   |   Fortrolighedspolitik
e-hjemmeside.dk   |   v/ Jurition ApS   |   Fristruphøjvej 196, 8800 Viborg   |   info@e-hjemmeside.dk